ИЗЛОЖБА НА БЪЛГАРСКА АРХИТЕКТУРА В ЖЕНЕВА

Пролетният салон ‘’Le printemps de l’immobilier’’ представи проф. Бойко Кадинов

В Женева, Швейцария по време на пролетния салон “Le printemps de I’immobilier” бе открита авторска изложба “BEYOND THE COPY-PASTE” на проф. д-р арх. Бойко Кадинов. Организатори на салона са издателите на списанието за архитектура и дизайн на градската и публична среда “Prestige Immobilier”. Стотици посетители се стекоха на официалното откриване на салона, който се провежда в една от най-престижните изложбени зали, “плуваща” върху река Рона. Специално място в салона заема авторската архитектурна изложба на проф. Бойко Кадинов, която предизвика бурен интерес сред женевските медии. Впечатление сред представителите на съвременното строителство и архитектура правят авангардните идеи на проф. Кадинов, както и успешните му опити за съвременна интерпретация на регионалните култура и изкуство. Неговото творчество в синхрон с думите на най-известния гражданин на Женева Жан-Жак Русо — “назад към природата”.

Лидерското място на швейцарската архитектура в световен мащаб се дължи както на различната гледна точка, която тя представя, така и на принципите на т. нар. ‘’отговорна архитектура’’, съобразена с екологичния начин на живот и eнергоефективност. Това прави представянето на арх. Кадинов още по-значимо за България и българската архитектурна традиция.

Салонът “Le printemps de I’immobilier” има за цел да срещне всички участници с отношение и значимо присъствие в създаването на всичко онова, което се нарича недвижимост и което всеки един обитава публично и лично. Поканата за представяне на авторската изложба на арх. Кадинов на изложението е желание да се “сподели на глас” възможното “друго” — високо професионално поведение, търсещо индивидуален подход към различните проекти и теми. На 07 юни 2013 г. в Лондон бе представен макет на една от последните творби на арх. Кадинов.

By | 2019-10-17T14:36:30+00:00 юни 10th, 2013|новини|Коментарите са изключени за ИЗЛОЖБА НА БЪЛГАРСКА АРХИТЕКТУРА В ЖЕНЕВА